ZOOM IN: USAMV, practică în microîntreprinderile proprii. „Exact ca după absolvire” (P)

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     1275 Vizualizări  

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, împreună cu website-ul Media9.ro, vă propun o serie de interviuri video sub titlul ZOOM IN. Am intrat în viața universității care studiază viața și am descoperit, prin ochii unor studenți și ai unor cadre didactice, frumusețea studenției la USAMV.

Primul lucru care sare în ochi, atunci când ajungi la USAMV Cluj, este campusul. “Când am intrat în campus, pur și simplu m-am îndrăgostit. Era totul ca acasă: era verdeață, soare, păsări, lumină. M-am regăsit”, a spus Simona Chiș, asistent universitar la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor. Simona laudă posibilitățile de practică pe care le au studenții de la USAMV: “Avem acele stații pilot, care sunt niște microîntreprinderi, unde studenții fac exact ce vor face și într-o fabrică, după absolvire”.

Ce poți deveni dacă obții o diplomă de licență la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor? Ne spune tot Simona Chiș: “Poți fi inginer tehnolog într-o fabrică alimentară, cel care răspunde de producție, inginer pe calitate, să verifici produsele alimentare, poți fi auditor intern sau extern, pe partea de siguranță alimentară, poți lucra ca inspector la DSVSA sau OPC, ceea ce este este visul tuturor. Sau poți urma o carieră universitară”.

Cadrul universitar a rezumat într-un singur cuvânt, la solicitarea noastră, interacțiunea sa cu USAMV Cluj. Vă invităm să îl aflați, urmărind interviul video.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, înscrierile pentru studiile de licenţă şi de masterat pentru anul academic 2020-2021, se fac în perioada 7 iulie – 1 octombrie 2020, la cele 5 facultăţi ale Universităţii – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

La nivel de licenţă, înscrierea candidaților va fi continuă, începând cu data de 7 iulie 2020 și până la 1 octombrie 2020; ierarhizarea candidaților și declararea statusului de admis/respins/în așteptare se va face săptămânal, urmată de semnarea on-line sau on-site a contractelor de studii. 

Toate detaliile se găsesc la https://admitere.usamvcluj.ro.

About