Zece miliarde de minciuni

Autor  Mihai E. Serban   în  ,      11 luni în urmã     449 Vizualizări  

Nu bine au ieșit la rampă frumoșii nebuni ai marilor orașe din Vestul țărișoarei (AVE-să trăiască!), că Neo-Fanarul de Teleorman a început să facă spume la gură și să arunce cu ele în ochii populațiunii.

În timp ce România se chinuie ca în durerile facerii să screamă niscaiva fonduri europene (care, după ce completezi o căruță de hârțoage, mai că sunt gratuite…), purtătorii de giubele de la București și-au încordat mușchii imaginației și au sărit la rândul lor la interval cu cel mai fantasmagorico-faraonico-absurd proiect financiar eructat (că doar nu era să zic conceput…) pe aceste meleaguri de când Miorița s-a pus pe păscut gustoasa iarbă carpato-danubiană-pontică. Un proiect pe care giubeaua supremă îl cifrează la 10 miliarde de euro (sic!), bani găsiți exclusiv în bugetul național, fiind deci „bani românești”.

Marele chimist Mendeleev a fost trezit în toiul nopții de un spărgător neîndemânatec, care a făcut zgomot cotrobăind prin dulapuri. Luându-l prin surprindere pe nelegiuit, Mendeleev îl întreabă: „Ce cauți prin dulapuri?” Hoțul răspunde: „Caut bani”. Mendeleev: „N-ai nici o șansă. Eu îi caut ziua și nu-i găsesc!”

Precum Mendeleev, guvernul nostru caută bani prin buget în toiul zilei și tot nu-i găsește. Nici chiar lămpașul lui Diogene nu-l poate ajuta în acest sens. Bugetul sărmanei țărișoare este alcătuit din petece, care sunt cusute peste alte petece și au doar tăria petecelii.

De unde va scoate acest guvern împiedicat, îngălat și decerebrat bani pe care nu-i are?

Nu ați înțeles? Nici nu trebuie să-i aibă! Totul este o manevră politică nerușinată pentru a tunde iarba de sub picioarele alianței frumoșilor nebuni (AVE – să trăiască!). Oricât ar dori „separatiștii” vestici să acceseze direct fonduri europene, măcar o semnătură și o ștampilă tot trebuie să fie puse din cabinetele giubelelor. 

Iar atunci, pufăind alene din narghilelele parfumate și dându-și potcapurile pe ceafă, fanarioții de Alexandria vor îngăima în româna lor aproximativă: „Mă băieților, ce vă trebuie vouă banii lui Soros? Nu mai bine veniți mătăluță la fondu nost neaoș românesc, din care să vă dăm bănuți la Paștele Cailor?”

Fond din care vor vedea bani, și încă foarte puțini, doar slugile cele mai plecate, zapcii umili de prin județe și municipii cu potcapul pe blazon. Aiștialalți, sorosiști vânduți și separatiști, n-au decât să geamă în pumni că nu primesc nimic din cele 10 miliarde scoase din buzunarele largi și mincinoase ale  giubelelor neo-fanariote de pe Valea Vedei.

Nu știu bani câți vor fi. Dar minciuni sunt deja 10 miliarde.

 

 Mihai E. ȘERBAN

Doctor în științe economice, scriitor, om de afaceri, președinte de club sportiv, instructor de arte marțiale. Editorialist cu experiență, analist economic și politic (când i se cere), precum și moralist (de câte ori poate), s-a alăturat echipei de la Media9 pentru a promova o schimbare benefică a modului în care publicul larg percepe, consumă și propagă prestația jurnalistică de calitate.

About