VIDEO Autostrada A10 Sebeș-Turda: în zona alunecării de teren de la Oiejdea se elimină umplutura de pământ din fața coloanelor

Autor  admin   în       1 lunã în urmã     2087 Vizualizări.  

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul grec Aktor a început să elimine umplutura de pământ din fața coloanelor forate, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, scrie ziarulunirea.ro.

Potrivit sursei citate, eliminarea umpluturii va permite constructorului să lucreze ulterior la structura propriu zisă a autostrăzii și să realizeze într-un final celelalte două benzi de circulație.

Eliminarea umpluturii din fața zidului de coloane forate este un pas important care va permite constructorului să înceapă într-un final lucrările la partea carosabilă a autostrăzii.

Tot în zona alunecării de teren, joi, 28 iulie, era o activitate intensă, mai mulți muncitori lucrând la torcretarea zidului de coloane. La alunecare se mai lucra la montarea de geocelule pe taluz și la așternerea de pământ vegetal.

Torcretarea este un procedeu tehnologic de punere în operă a mortarului (tencuiala) și a betonului prin aplicarea acestora pe anumite suprafețe. Aplicarea acestor materiale prin procedeul de torcretare se face prin expulzarea dintr-un aparat cu ajutorul aerului comprimat.

La spațiile de servicii de la Oiejdea se lucra la asfaltări și la betonarea centurii clădirii viitoarelor toalete.

În nodul rutier Teiuș, la viitorul Centru de Întreținere și Monitorizare (CIM) se efectuau lucrări la iluminat, la instalații electrice și la structura viitoarelor clădiri, respectiv betonări și lucrări de zidărie.

Iniţial, antreprenorul grec şi-a asumat finalizarea tuturor lucrărilor până la data de 30 iunie 2022, dar termenul a fost depăşit. Acest lucru nu influenţează circulaţia auto, care se desfăşoară în condiţii normale. Singura limită de viteză este în zona alunecării de teren, dar acest lucru nu este un obstacol important pentru şoferi.

În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe o singură bandă pe sens, cu limitare de viteză. Cel mai probabil, lucrările vor fi finalizate integral peste circa o lună, când vor fi eliminate şi restricţiile de viteză.

În prezent, pe acest segment de autostradă viteza este limitată la 100 de km/oră. Lucrările la Autostrada Sebeş – Turda (A 10) au început în 2014 şi ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor iniţiale.

Sursa foto & VIDEO: ziarulunirea.ro

A10, traseul Sebeș – Turda

A10 este autostrada care face legătura dintre Autostrada A1 și Autostrada A3, pe traseul Sebeș – Turda. În luna iulie 2013, a fost anunțată organizarea unei licitații pentru porțiunea Sebeș-Turda, iar rezultatele acesteia au fost anunțate în decembrie 2013.

Tronsonul Sebeș-Turda este împărțit în patru loturi:

  • Lot 1 – 17,00 km de la intrarea pe autostrada în Sebeș până la Pârâul Iovului; constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C s.p.a. – SC Pomponio s.r.l. Cost: 541.739.137 lei fără TVA
  • Lot 2 – 24,25 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading s.r.l. Cost: 549.332.494 lei fără TVA.
  • Lot 3 – 12,45 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea; constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Conotte d’Acqua s.p.a. Cost: 420.511.921 lei fără TVA
  • Lot 4 – 16,30 km de la nodul Decea până în Turda; constructori: asocierea Porr Construct s.r.l, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fără TVA.

Tronsonul Sebeș – Turda (70 de km) este deschis circulației. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 şi 4, între Aiud şi Turda. În decembrie 2020 a fost deschis lotul 1, între Sebeş – Alba Iulia, iar în noimebrie 2021 – lotul 2, între Alba Iulia – Aiud.

Termen de deschidere: loturile 3 și 4 au fost deschise circulației în iulie 2018; 15,5km din lotul 1 au fost deschiși în decembrie 2020; în noiembrie 2021 pentru diferența rămasă pe lotul 1 si pentru lotul 2.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.