Vestea cea mare. Când se termină sensul giratoriu de pe Frunzișului

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     6105 Vizualizări.  

Sensul giratoriu de pe Frunzișului le-a încrețit nervii șoferilor din Cluj, care au stat în ambuteiaje, între Zorilor și Mănăștur, cum se stă în Florești. Ei bine, calvarul se încheie.

Așa cum se cunoaște, proiectul este privat, asumat de compania care a elaborat planul urbanistic din curba de pe Frunzișului: Studium Green s.r.l.

Proprietarul Studium Green este omul de afaceri Dorin Bob. „Sensul giratoriu va fi gata săptămâna viitoare. A fost o adevărată nebunie, am văzut că s-a spus pe la radio că nu se știe când va fi gata lucrarea. Noi am depus o adresă oficială, cu număr de înregistrare, la Primărie, în care am precizat că sensul giratoriu se va finaliza până în 31 mai. Oricum, suntem în termen, am respectat autorizația de construire. Am fi dorit și noi să încheiem lucrarea acum șase luni, dar a fost complexă și nu s-a putut mai repede”, a spus Bob, pentru Media9.

4

benzi va avea strada Frunzișului, în zona sensului giratoriu. Înainte de acest proiect, drumul se îngusta în curba respectivă.

Dezvoltatorul a arătat și că lucrarea a durat mai mult pentru că s-a lucrat permanent sub trafic, pe ambele sensuri.

10.000

de mașini circulă zilnic pe strada Frunzișului, potrivit datelor lui George Dorin Bob.

„Din păcate, sensul giratoriu nu va rezolva problema ambuteiajelor. De vină este lipsa soluțiilor alternative. Avem nevoie de centura metropolitană pentru a ridica presiunea traficului asupra orașului”, a mai spus Bob.

Pe sub sensul giratoriu a fost realizat și un pasaj pietonal, astfel încât pietonii să poată ajunge în siguranță de pe o parte pe alta a străzii.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.