Va candida fostul ministru al Apărării la Primăria Clujului? Mesaj de Ziua Unirii: Copiii Mănășturului muncitoresc vor intra tot mai rar la medicină sau la drept

Autor  Ionel Lespuc   în       2 saptãmâni în urmã     1018 Vizualizări.  

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a ales să transmită, de Ziua Unirii, un mesaj centrat pe Cluj-Napoca. Oare va dori să candideze la Primărie? Un asemenea demers nu poate fi ignorat. Dîncu este cea mai cunoscută personalitate din PSD Cluj; a fost ministru în trei cabinete, o dată și vicepremier. Numai că PSD nu are „tracțiune” la Cluj și este o întrebare de tip „oul sau găina” din vina cui.

În mesajul său, Vasile Dîncu critică anumite disfuncționalități ale Clujului. Crede că orașul se stratifică, motiv pentru care copiilor de muncitori le va fi tot mai greu să facă facultăți, observă și fenomenul Pata Rât, prea puțin tratat de administrația Boc.

Iată pasaje din postarea pe Facebook:

„Unirea nu este niciodată terminată. (…) A asigura condiții egale sau măcar șanse egale pentru toți cetățenii nu este un lucru care se poate realiza automat sau cât ai bate din palme.

  • Astăzi trăim într-o societate care se stratifică tot mai mult, dar mai grav este că, pe zi ce trece, cei bogați devin tot mai bogați, iar cei săraci se afundă din ce în ce mai mult în nevoi și în lipsuri.
  • Unii pleacă spre alte țări unde foarte puțini vor reuși să realizeze altceva decât supraviețuirea.
  • Copiii Mănășturului muncitoresc, cel mai populat cartier din Cluj-Napoca, vor intra tot mai rar la medicină sau la drept pentru că vor vrea să câștige tot mai repede banii lor.
  • Clujul nostru de cinci stele cu care se mândresc 80% dintre clujeni are în corpul lui mai multe orașe, unele unde nivelul de trai sau de urbanitate nu este chiar atât de înalt.
  • Pata Rât este chiar o pată pe obrazul nostru.
  • În cartierele dormitor densitatea și blocajele de mobilitate urbană fură din timpul pe care familiile îl pot consuma împreună, în pace și armonie.
  • Încă ne batem pe plăcuțe, iar Centrul de Inovare și imaginație Civică nu are ultimul cuvânt atunci când se fac proiectele imobiliare. Investim bani din bugetul public în unele proiecte care nu aduc plusvaloarea necesară pentru creșterea civilizației urbane.

About