Unde ar urma să se construiască noul aquapark al Clujului. Se caută finanțare în Germania

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     3075 Vizualizări.  

Clujenii își doresc de multă vreme un aquapark, iar Primăria a eșuat momentan în demersurile sale de a realiza un asemenea obiectiv. Așa se întâmplă că locuitorii Clujului merg până la Oradea ca să se distreze în apă. Lucrul acesta s-ar putea schimba însă datorită unei inițiative private.

Proprietarii terenului au căzut de acord cu un investitor imobiliar, care a cumpărat o parcelă învecinată. S-a realizat un concept, care este prezentat la standul Clujului de la târgul Expo Real de la Munchen. Proiectul încearcă să atragă investitori străini, dar ar putea să se facă și dacă nu vin fonduri de afară. Iar asta pentru că dezvoltatorul este un om de afaceri cu multe proiecte în Cluj, Timișoara și București.

Băile Someșeni ar urma să devină un mix de aquapark și băi termale, cu hotel, spații comerciale și de relaxare. Evident, dezvoltatorul a inclus în areal și blocuri, multe blocuri, iar asta ar putea trage înapoi proiectul. Cum spuneam, e doar un concept; nicio planșă nu a ajuns încă în comisiile de urbanism spre aprobare.

Suprafața totală pe care ar urma să se întindă proiectul este de 24,3 hectare.

Descoperite, în 1927, de renumitul profesor Dominic Stanca, izvoarele cu proprietăţi terapeutice din Someşeni au fost, ani la rând, un loc foarte căutat de către clujeni. Pe terenul fostelor Băi Someşeni, sunt 29 de izvoare, unele dintre ele unice în Europa. Închise în urmă cu 20 de ani, băile au devenit o ruină. Terenul aparţine acum avocatei Ioana Gidro Stanca şi omului de afaceri Valentin Nica.

Stanca-Ioana Gidro este avocat, fost decan al Baroului Cluj între 2006 și 2014, fiica fostului mare fotbalist și antrenor Constantin Rădulescu, respectiv nepoata renumitului profesor Dominic Stanca.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.