Un singur independent pentru Consiliul Local Cluj. A cântat într-o emisiune politică și a cerut mutarea Untold la periferia orașului

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     1609 Vizualizări  

Cum spuneam, s-a terminat faza de înscriere a candidaturilor pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Avem 12 candidați pentru fotoliul de primar (lista completă AICI) și 12 liste de candidați pentru Consiliul Local.

Printre cererile de înscriere admise se află și cea a unui independent. Nu concurează pentru fotoliul de primar, ci pentru un scaun mai modest, de consilier local. Călin Valentin Cozma. Are 36 de ani, a scris în propunerea de candidatură că este director de societate comercială și artist liric.

Cozma a surprins când, într-o emisiune politică, la ViaCluj.tv, a cântat o arie de operă. El este absolvent al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” și a concertat atât în țară, cât și în Germania. Timp de opt ani, a fost solist al unor teatre din Mainz, Darmstadt, Karlsruhe, Braunschweig etc. A cântat chiar și în fața Angelei Merkel, cancelarul Germaniei.

“Sunt primul independent cu șanse reale de a intra în Consiliul Local. A fost foarte greu de adunat semnături. Educația civică lipsește și lumea nu înțelege că poate semna pentru toți candidații. Mi se pare că pragul de semnături este făcut tocmai ca să oprească accesul independenților în cursa electorală. Până la urmă le-am adunat și mi-am depus candidatura. Sunt multe partide înscrise și doar un singur independent pentru Consiliul Local, eu. Îmi doresc să revitalizez cultura în Cluj. Vreau să fie un exemplu candidatura mea. Să înțeleagă lumea că e posibil să schimbi lucruri dacă te implici! Și, poate, pe viitor se vor implica mai mulți, pentru că se poate!”, a spus Călin Cozma, pentru Media9.

Când a luat decizia de a candida la Consiliul Local, Călin Cozma a spus că militează pentru organizarea festivalului Untold la periferia orașului, pe Valea Gârbăului sau chiar în Feleacu.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.