Un nou drum județean urmează să fie reabilitat: lucrările vizează un tronson de drum spre județul Sălaj

Autor  admin   în       6 luni în urmã     1444 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj anunță că a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean Giula – Borșa (intersecție cu drumul județean 109).

Conform reprezentanților CJ Cluj, lucrările vizează sectorul de drum cuprins între pozițiile kilometrice 10+000 și 14+276.

DECLARAȚIE:

 „În continuare, atâta timp cât condițiile meteorologice permit acest lucru, desfășurăm lucrări pe mai multe drumuri județene. Urmare a acestor lucrări, locuitorii din zonă vor beneficia de un acces optim la drumul județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu Mare – limită cu județul Sălaj”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

În această fază, se execută operațiuni de realizare a șanțurilor în vederea scurgerii apelor din zona drumului și înlocuirea de podețe.

De asemenea, urmează a mai fi executate lucrări constând în întreținerea părții carosabile, colmatarea rosturilor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea și curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, întreținerea zidurilor de sprijin și reprofilarea drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj/via Facebook 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.