Un mare liceu clujean intră în scenariul roșu

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     12555 Vizualizări  

Un mare liceu clujean intră, de luni, în scenariul roșu, cel în care toți elevii studiază online. Este vorba despre Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”. 

“Au apărut cazuri în trei clase și s-a decis trecerea în scenariul roșu pentru următoarele două săptămâni. Cei de la liceu s-au consultat cu domnul Moisescu, de la Direcția de Sănătate Publică, și au ajuns la această concluzie”, a spus Marinela Marc, inspector școlar general, pentru Media9.

În Cluj-Napoca mai sunt trei școli aflate în această situație: Liceul cu Program Sportiv, Liceul “Victor Babeș” și Liceul Teologic Baptist. În schimb, la “George Coșbuc”, primul liceu închis din cauza infecțiilor de covid, cursurile se desfășoară acum normal.

“Cifrele sunt în creștere alarmantă. Sper să nu ajungem la scenariul roșu pentru întregul municipiu, dar este posibil în perioada următoare. Luăm în calcul această posibilitate”, a mai spus Marinela Marc.

În acest moment, sunt infectați 111 de elevi din 53 unități de învățământ și 49 cadre didactice din 41 unități de învățământ.

About