Un fost patron de la Albalact își face hotel și spa în Făget

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     349 Vizualizări  

V-ați întrebat ce se întâmplă cu fostul camping din Făget? Ei bine, devine complex turistic modern. S-a anunțat de anul trecut, dar luni Consiliul Local urmează să aprobe planul urbanistic zonal al unui complex turistic și de agrement care urmează să fie construit pe amplasamentul fostului camping. PUZ-ul studiază cei 33.151 de metri pătrați ai terenului unde, pe vremuri, clujenii mergeau să vadă meciurile de la campionatele mondiale, la televiziunea maghiară. Complexul va include piscină acoperită cu zonă VIP și piscină descoperită, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente, capelă de ceremonii, parcare cu 142 de locuri. Principala clădire va avea două niveluri de subsol, parter și două etaje. 

Chemați la dezbateri, vecinii s-au plâns că sala de evenimente este prea aproape de zona rezidențială limitrofă și s-a cerut instalarea de panouri fonoabsorbante.

Interesantă este firma care a propus proiectul: Crisrock SRL, din Oiejdea, județul Alba. Potrivit termene.ro, are trei ani de existență, niciun angajat. Datele financiare din 2017 sunt dezastruoase: pierdere de 494.253 de lei. Firma este controlată de omul de afaceri Raul Ciurtin, fostul acţionar al producătorului de lactate Albalact. Cel care s-a ocupat de documentație este Adrian Sebastian Radovici, fost director la Albalact, omul de încredere al lui Ciurtin.

2

milioane de euro a plătit Ciurtin către Unita Turism Holding, deținătoarea campingului.

Ciurtin este implicat și în grupul de firme Hexagon, care a ridicat în Gheorgheni complexul Vivido Business Center, sediul Porsche Engineering România. Porsche a închiriat patru etaje în clădirea de birouri.

Ciurtin a fondat fabrica de produse lactate Albalact, cumpărată de francezii de la Lactalis. El a obținut din vânzare 30 de milioane de euro.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.