Un fost golgheter al CFR-ului vs Primăria Cluj. Victorie în instanță, tur-retur :)

Autor  Ionel Lespuc   în       7 luni în urmã     335 Vizualizări  

Un fost fotbalist al clubului CFR are probleme cu Primăria Cluj-Napoca, rezolvate însă de justiție. Cosmin Tilincă a dat instituția în judecată și a câștigat procesul atât la Tribunal, cât și la Curtea de Apel, așa că a primit autorizația de construire pe care o solicita de mai bine de patru ani. Toată povestea i-a lăsat un gust amar. El se gândește acum să îi dea încă o dată în judecată într-un proces civil pe oamenii din Primărie care l-au ținut în tensiune atâta timp.

Anexele au complicat situația

Tilincă a povestit că are casa de pe strada Uliului de aproape zece ani. Pentru că era veche, avea nevoie de modernizare și mansardare. Așa că a depus în 2013 documentele pentru a obține o autorizație de construire. A primit-o, dar situația s-a complicat din cauza a trei anexe din curte. Acestea existau în momentul în care fostul fotbalist a cumpărat casa, dar fuseseră ridicate fără autorizație.

A vrut să demoleze corpurile, dar nu a primit autorizație de desființare, odată ce acestea nu figurau nicăieri. I s-a spus să le demoleze pur și simplu. A păstrat un corp, unde și-a amenajat o bucătărie. Primăria a venit în control și l-a amendat, pentru că bucătăria era neautorizată. În plus, i s-a stabilit un termen de șase luni să elaboreze un proiect pentru o nouă autorizație de construire, care să conțină modificările pe care le-a suferit proprietatea. Tilincă nu a reușit să respecte acest termen, deși s-a străduit.

„M-au încurcat cât au putut”

 Iată ce spune: “Mi-au dat două certificate de urbanism nefavorabile, m-au încurcat cât au putut și nu m-am încadrat în cele șase luni, deși mi-am dorit foarte mult. Când în sfârșit am reușit să depun documentația, cu cinci zile înainte de împlinirea termenului, mi-au spus că în 180 de zile trebuia să iasă autorizația, nu să fie predată documentația. Mi-au cerut încă permanent să îi dau în judecată. Ei știau de la început că voi câștiga procesul. Totul a durat vreo patru ani. Mă gândesc că cineva a vrut să cumpere casa și a încercat să mă determine să renunț la modernizare și să vând”, a spus “Tili-gol”.

La mijlocul lui ianuarie, fostul atacant a primit în sfârșit autorizația de construire și se poate pune pe treabă. Rămâne de văzut ce decizie va lua în legătură cu oamenii din Primărie cu care a interacționat și pe care ar vrea să îi vadă că plătesc. Deocamdată nu a dat niciun nume, așa că nici eu nu vă pot oferi o replică din partea lor.

Tilincă a jucat cinci ani la CFR, între 2002 și 2007. A mai trecut pe la Arieșul Turda, Farul Constanța, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu. A fost legitimat și la Sănătatea Cluj. 

El are acum 39 de ani și este antrenor la juniorii CFR-ului. Are și un magazin deschis în incinta complexului Sigma.

About