Un consilier local de la Cluj-Napoca și-a dat demisia. „Ceea ce îmi doream eu era utopie”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     1033 Vizualizări.  

Sebesi Árpád, consilier local USR, și-a dat demisia din Consiliul Local. Gestul a fost anunțat pe pagina de Facebook a USR Cluj.

Vacantarea locului a fost aprobată astăzi prin votul unanim al consilierilor locali.

În ultima vreme au survenit mai multe schimbări în viața mea personală și profesională, care nu îmi mai permit să aloc timpul și energia pe care le consider necesare pentru a îndeplini cât mai profesionist responsabilitățile ce decurg din funcția deținută. Mulțumesc colegilor consilieri locali USR pentru buna colaborare. Împreună am arătat clujenilor că putem face o politică în care lucrurile se dezbat în ședințe, nu doar se votează pe repede înainte. De asemenea am demonstrat că deși suntem nou-intrați în politică, reușim să fim cei mai atenți la potențiale probleme, cei mai activi consilieri locali și cei mai conectați cu cetățenii, online sau direct în stradă, pentru a-i asculta și ajuta. Totodată, am reușit să punem presiune pentru mai multă transparență și asumare din partea administrației, să depunem proiecte pentru clujeni, o parte chiar acceptate și implementate, dar și să facem opoziție pe bune, constructivă. Am arătat că nu tolerăm întârzierile la proiecte sau cheltuirea ineficientă a banului public, dar și că ne opunem construirii haotice. Am militat pentru un oraș prietenos cu pietonii, pentru transport alternativ eficient, pentru infrastructură educațională modernă în fiecare cartier, spații verzi și zone de petrecere a timpului liber aproape de casă”, a transmis Sebesi.

În locul lui Árpád Sebesi, își va începe mandatul de consilier local, cu forțe proaspete, Călin Groza, supleant din partea USR Cluj-Napoca.

DECLARAȚIE
“Mi-aș fi dorit să pot contribui și la transformarea digitală a orașului, prin proiecte de digitalizare și smart city, însă realitatea din administrația clujeană mi-a arătat că ceea ce îmi doream eu era utopie și că rezistența la schimbare este încă destul de mare.”

Sebesi Arpad, consilier local demisionar

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.