Un fost angajat al Primăriei Cluj introduce canalizarea în Jucu

Autor  Ionel Lespuc   în       4 saptãmâni în urmã     362 Vizualizări  

Posturile la stat sunt foarte tentante, de când salariile au crescut ca Prâslea cel voinic. Așa se face că, fie și cu o firmă care produce profit și câștigă licitații, unii  se simt mai în siguranță la buget. Exemple sunt mai multe. Cel de astăzi este Marius Părduț-Iacob, inspector la Primăria Cluj, conform unei declarații de avere depusă în 2018, dar și co-proprietar al societății Marco Instal Grup Impex SRL. Cum să nu știe cum se câștigă licitații cu statul, odată ce s-a specializat în cadrul municipalității clujene pe „achiziții”? Părduț a jonglat cu job și business, dar anul trecut a plecat din Primărie.

Societatea sa va introduce canalizarea în Jucu de Sus. A câștigat un contract de 4,3 milioane de lei, prin atribuire directă, potrivit platformei licitatia.ro. Suma pe care ar urma să o încaseze este de peste patru ori mai mare decât cifra de afaceri a firmei pe anul 2017, conform termene.ro. Datele financiare pe 2018 nu apar încă pe portal.

Până în 2017, Marco Instal Grup Impex SRL câștigase nouă contracte cu statul, alte trei fiind încheiate tot cu Primăria Jucu. Un alt client important este Universitatea Babeș-Bolyai.

Celălalt patron al firmei este Cosmin Hădărean, de la Asociaţia crescătorilor de ovine din comuna Cojocna. Soția lui Părduț-Iacob lucrează și ea la Primăria Cluj, dar este angajată și la firma care introduce canalizarea la Jucu.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.