Uite, Emanuel, vin banii pentru astuparea gropilor

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     399 Vizualizări  

Primăria clujeană alocă 1,3 milioane de lei pentru curțile spitalelor clujene. Dacă le-ați traversat, știți deja că sunt pline de gropi. Bolnavii le simt cel mai bine, în ambulanțe sau cu tărgile care îi transportă între pavilioane.

6

spitale sau secții primesc bani pentru astuparea gropilor din curți.

Cel care a atras atenția cu încăpățânare asupra acestei probleme este deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților. La votarea bugetului, Ungureanu s-a adresat primarului Emil Boc și, iată, au apărut rezultatele.

Lista propusă consilierilor locali spre aprobare, pentru ședința de vineri.

Am discutat cu Emanuel Ungureanu pe tema acestor alocări. „Sumele alocate pentru sistemul sanitar din Cluj-Napoca sunt mai mult decât insuficiente. 4% din bugetul orașului pentru sănătate înseamnă aproape nimic în raport cu nevoile spitalelor care sunt pe raza municipiului Cluj-Napoca. Apreciez totuși că printre sumele alocate în zona de sănătate se regăsește o sumă acoperitoare pentru asfaltarea în regim de urgență a căilor de acces către cele mai importante secții medicale ale Clujului. Sper ca licitația pentru lucrări să se facă în transparență totală și lucrările să înceapă imediat. Fiecare secundă pierdută, de exemplu, în zona de acces către secția de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, care este plină de gropi, poate să însemne diferența între viață și moarte”, a spus deputatul.

About