Trufandale, trufandale! Au apărut cireșele în piețele clujene, dar sunt de import. Cât costă un kilogram

Autor  admin   în       1 year în urmã     1501 Vizualizări.  

Au apărut cireșele în piețele clujene! Sigur, nu sunt din producție autohtonă, ci de import. Cele care au fost scoase la vânzare în piețele din Mănăștur sunt importate din Grecia și costă în jur de 50 de lei kilogramul. Asta în Piața Flora, Mănăștur. Iar în Piața Mihai Viteazu, prețul era mai mare: 60 de lei. Deh, sunt trufandale! 

În Piața Mihai Viteazu, kilogramul de cireșe se vindea, în acest weekend, cu 60 de lei

În Piața Flora, cireșele se vindeau cu 50 de lei kilogramul. Sigur, de import

În Piața Flora, un kilogram de cireșe costă 49,90 lei.

Vi se pare mult 10 euro per kilogram? Unii comercianți au scos la vânzare în aceste zile cireșe și la 100 de lei kilogramul, dar tot de import, din țări cu climă mult mai caldă decât a României. Deci 20 euro/kg.

„Depinde de unde s-au aprovizionat și de calitatea lor”, a explicat un mic întreprinzător clujean.

O singură persoană, o tânără mamă, a „îndrăznit” să cumpere un kilogram de cireșe, pentru băiatul ei foarte pofticios, cât timp reporterul Media9 a discutat cu câțiva clujeni veniți la cumpărături.

Un alt mic întreprinzător din Mănăștur vindea cu 55 de lei kilogramul de cireșe

Vestea bună e că vremea se încălzește la Cluj (și în județ) în următoarea perioadă.

Astfel vor ajunge și cireșele românești pe tarabele din piețele clujene. Sigur, la început la prețuri mai puțin prietenoase, dar care vor scădea în timp. Potrivit Agrointeligența, primul soi românesc de cireșe, Early Lory, ar putea apărea pe tarabe pe 20-25 mai.

Ei, și dacă vorbim de trufandale, să amintim că au apărut la Cluj căpșunii de Satu Mare la prețul de 25-35 de lei per kilogram.

Un kilogram de căpșuni de import, din Grecia sau Turcia, costă acum între 15 și 18 lei.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.