Trei viceprimari la Cluj, pe două locuri

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     464 Vizualizări  

Clujul are doi viceprimari. Dar au fost trei candidați: PNL l-a desemnat pe Dan Tarcea, USR Plus, pe Adriana Cristian (locul al treilea pe listă), iar UDMR, pe Olah Emese.

Așa cum era de așteptat, Tarcea a devenit din nou aghiotantul lui Emil Boc, la fel ca în mandatul precedent. 

“Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care mi-ați dat votul de încredere, contribuind, astfel, la învestirea mea cu un al doilea mandat de viceprimar. Este o onoare pentru mine și în același timp un moment de mare responsabilitate să reprezint comunitatea clujeană din poziția de viceprimar”, a scris Dan Tarcea, pe Facebook.

Apoi, pentru că PNL va face alianță cu UDMR, consilierii locali au ales-o Olah Emese ca al doilea viceprimar. Și ea este la al doilea mandat; i-a luat locul Annei Horvath, care a avut probleme cu legea. UDMR are viceprimar la Cluj-Napoca permanent, din anul 2000. USR Plus și-a desemnat în zadar un candidat pentru postul de viceprimar.

“Azi, am jurat (se poate citi promis) „să respect Constituția și legile țării și să fac, cu buna-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Cluj-Napoca. Așa să îmi ajute Dumnezeu! ” și așa o să fie! Am început încă de azi acceptând cu onoare să fiu propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de viceprimar. Știam că voi primi doar voturile colegilor mei, dar am vrut să transmitem un mesaj clar că ne propunem ca în Consiliul Local să construim și să muncim pentru ca acasă al nostru să fie un oraș așa cum ne dorim”, a scris Adriana Cristian, de la USR Plus, pe Facebook.

Alianța are doar cinci voturi în Consiliul Local, cu care nu a putut impune, fără ajutor, un viceprimar.

About