Trei case înșiruite, propuse într-o zonă exclusivistă a Clujului. Proiectul include scuar verde și amfiteatru

Autor  Ionel Lespuc   în       2 luni în urmã     1635 Vizualizări.  

Suntem în cartierul Europa, strada Eugen Ionesco colț cu Carierei, în vecinătatea multor nume grele ale Clujului. Aici se propun cele trei case înșiruite, pe o parcelă de 1.160 de metri. Care se reduce la 879 de metri după cedarea unor suprafețe domeniului public. 

107

metri pătrați sunt rezervați pentru redimensionarea carosabilului.

174 de metri pătrați se donează pentru scuar verde cu acces public nelimitat. Pe acest spațiu de 174 de metri pătrați, cu acces de pe strada Carierei, se va realiza un mic amfiteatru.

Planul urbanistic zonal este în dezbatere publică; a primit avizul de oportunitate în 2021, se pregătește să intre în dezbtarea comisiei de urbanism. Beneficiar este Gabriela Erchedi, iar proiectantul, Mioara Ciorobatca, de la LoftArhitectura s.r.l.

În acest moment, terenul este încadrat ca fâneață și se dorește transformarea sa în zonă de locuințe. Casele ar urma să aibă subsol, parter, etaj și etaj retras. În jur, se vede și din randare, sunt doar locuințe fără etaj.

Specialiștii comisiei de urbanism vor putea face modificări la proiect. PUZ-ul mai are nevoie de avizul arhitectului șef, de o hotărâre de consiliu local și de autorizație de construire pentru a se putea deschide șantierul.

About