Trecere de pietoni și pasaj în același loc. Soluție de compromis a Primăriei

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     879 Vizualizări  

Primăria rezolvă într-o manieră proprie problema trecerii de pietoni care dublează un pasaj subteran. În Piața Gării, există un pasaj subteran recent renovat, iar pe deasupra lui o trecere de pietoni. Firește că, în aceste condiții, pietonii nu mai coboară și urcă scările, iar traficul rutier este încetinit.

Soluția identificată de municipalitate este un compromis: nu renunță complet la trecerea de pietoni care leagă gara de stația de autobuze/troleibuze, ci pune semafor. “Nu putem renunța la trecerea de pietoni; ne-am gândit la persoanele mai în vârstă, la cele cu dizabilități și de aceea păstrăm trecerea de pietoni. Vom pune însă semafoare. Există o listă de străzi care urmează să fie semaforizate, iar Piața Gării se află pe aceasta”, a spus la Napoca FM Marcel Bonțidean, directorul Poliției Locale.

Cheia este durata la care se va aprinde culoarea verde a semaforului: dacă va fi rar, se va explica în sfârșit investiția în renovarea pasajului.

Construit în urmă cu 33 de ani, pasajul pietonal subteran din Piaţa Gării din Cluj-Napoca a fost reabilitat integral în 2014. Acestea nu au fost gândite în așa fel încât să poată fi utilizate și de persoanele cu dizabilități, dar municipalitatea a promis că va instala lifturi.

About