Trecem de 400: cifră record anunțată pentru astăzi de DSP Cluj + Moisescu: “Virusul are un grad mai mare de agresivitate”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     424 Vizualizări  

424 de diagnostice pozitive a raportat, marți seara, DSP Cluj către INSP. Este o cifră record, anunțată de directorul Direcției de Sănătate Publică, medicul Mihai Moisescu-Goia.

“Pentru ziua de ieri avem un record negativ, din păcate, 424 de cazuri pozitive. Am terminat de trimis situația azi-noapte, la 23:30. Numărul acesta va fi triat, să nu fie dubluri sau retestări. Pentru a se calcula incidența, se elimină și cei din afara județului”, a spus Moisescu, pentru Media9.

La ora 13, Grupul de comunicare strategică anunță cifrele oficiale pentru ultimele 24 de ore. Ieri la Cluj erau anunțate 264 de cazuri noi.

Moisescu, care este medic epidemiolog, a mai spus un lucru extrem de interesant. Că numărul cazurilor grave a crescut în ultima perioadă. “Am observat că acum sunt mai multe forme medii sau severe, față de prima perioadă, când au fost mai multe cazuri asimptomatice sau forme moderate. Se ajunge  mai rapid acum la forme mai grave. Ceea ce spun este că SARS COV 2 și-a accentuat virulența, are un grad mai mare de agresivitate”, a spus directorul DSP Cluj.

În acest moment, sunt patru spitale suport covid, care sunt aproape pline. Directorul DSP spune că urmează ca și alte spitale clujene să ofere saloane pentru tratarea cazurilor de covid.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.