Totul la dublu. Investiție de peste trei milioane de lei pentru amatorii de sport extrem

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     1002 Vizualizări  

Primăria a scos la licitație lucrările de proiectare și execuție pentru unul dintre obiectivele îndelung solicitate de tinerii pasionați de sporturi extreme. Este vorba despre extinderea și modernizarea skateparkului din Parcul Rozelor, a căruit suprafață se va dubla.

Ofertele se pot depune până în 27 februarie. Durata de realizare a investiției este de 15 luni (3 luni proiectare și 12 luni execuție). Investiția va fi finanțată din bugetul local. 

Skateparkul va fi mărit cu peste 1.000 de metri pătrați (de la 1.050 de metri la 2.057,5 metri pătrați). Sunt avute, de asemenea, în vedere realizarea unor zone de ședere, realizarea unui totem de intrare și amplasarea unui grup social automat. Va fi eliminată vegetația distrusă și se vor realiza lucrări de gazonare și de plantare de vegetație perenă. Parcul va beneficia de un sistem de iluminat inteligent, de sistem de irigații modern și de mai multe cișmele.

2.667.369,85

lei, fără TVA, este valoarea estimată a serviciilor de proiectare și execuție, așa cum apar în anunțul publicat pe platforma de achiziții publice. Cu TVA urcă la peste 3,1 milioane. Costurile sunt împărțite astfel: servicii de proiectare și asistență tehnică: 97.740,98 lei, fără TVA; execuția lucrărilor: 2.569.628,87 lei, fără TVA; diverse și neprevăzute: 267.791,93 lei, fără TVA.

Prin această investiție se urmărește revitalizarea Parcului Rozelor și redarea acestuia tineretului amator de sporturi extreme: toți clujenii vor putea să se bucure de un parc mai frumos și mai modern, iar tinerii iubitori de skateboarding vor câștiga un spațiu sportiv la nivel olimpic – mai ales că acest sport va fi introdus de anul viitor în competițiile olimpice internaționale.

Clujul va avea un alt skatepark în viitoarea bază sportivă La terenuri. Noutatea este că se caută un amplasament pentru un skatepark și în cartierul Mărăști.

About