„Titulescu” s-a înroșit. Avantaj, călătorii CTP

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     493 Vizualizări  

Pe strada Nicolae Titulescu funcționează, de sâmbătă, o extensie a benzii dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Practic, troleibuzele 3 și 25 intră pe banda bus la Interservisan și se conectează cu traseele mai vechi.

Testul de stres al proiectului a avut loc astăzi, prima zi de muncă după Rusalii. S-a circulat cu dificultate pe „Titulescu”. Normal, „șmecherii” s-au făcut că nu știu că banda marcată cu stâlpișori este pentru troleibuze.

Primarul Emil Boc a explicat care sunt planurile. „Avem 2,9 kilometri de banda dedicată. Traseul din Gheorgheni până în centru se făcea în 18 minute, iar acum timpul s-a în înjumătățit, se ajunge în doar 9 minute. Pe partea cealaltă încă nu facem benzi, pentru că sunt doar două linii. Proiectul este bun și mergem cu el mai departe. Dorim să găsim o soluție și pentru Moților. Circulă acum și bicicliștii, studiem posibilitatea ca banda să fie utilizată și de taximetriști, respectiv de mașini electrice, dar nu și de transportul județean sau interjudețean. Știu că e o practică în Europa, dar noi trebuie să le luăm pas cu pas, deocamdată vrem să prioritizăm transportul local”, a spus primarul Clujului.

About