Tișe rupe alianța PNL – UDMR de la Cluj. “Voi cere schimbarea vicepreședintelui UDMR al Consiliului Județean”

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1921 Vizualizări.  

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a reacționat furibund după numirea lui Tasnadi Szilard, de la UDMR, pe poziția de prefect al Clujului.

“Această conducere centrală a PNL a decis numirea unui prefect UDMR la Cluj. Am făcut tot ce este omenește posibil să schimb rezultatul negocierii, dar astăzi UDMR a propus numele noului prefect, iar guvernul s-a conformat. Este o palmă dată ardelenilor, clujenilor și PNL Cluj. Îmi cer scuze public clujenilor. PNL Cluj era îndreptățit să aibă acest post. Voi continua să lupt pentru oamenii acestui județ. Ca urmare, în martie voi cer schimbarea vicepreședintelui UDMR al Consiliului Județean (Vakar Istvan n.r.). Ca președinte al Consiliului Județean, trebuie să apăr interesele Clujului și Ardealului“, a spus Tișe, la Realitatea FM. 

PNL este partener cu UDMR în Consiliul Județean, însă ARE MAJORITATE ȘI FĂRĂ UNIUNE.

Alin Tișe a afirmat că nu își dă demisia din PNL. “Am studiat legea și am ajuns la concluzia că demisia mea din PNL echivalează cu pierderea funcției. Iar eu am fost ales de clujeni, nu de Ludovic Orban și acoliții lui. De azi, ca membru simplu al partidului, mă declar liber și independent față de orice personaj care conduce vremelnic PNL. Acești incompetenți sunt personaje de care nimeni nu o să își mai amintească nimic”, a subliniat președintele CJ Cluj.

Acesta a spus că își dorește o platformă nouă, în interiorul PNL, care să militeze pentru dreptate în toate domeniile. Noua platformă va susține un candidat la șefia PNL, la congresul care ar urma să aibă loc în 2021.

About