Tensiuni la Prefectură. Fostul subprefect își cere fostul birou

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     2580 Vizualizări  

Tensiuni la Prefectură, la întoarcerea la birou a subprefectului Gyorke Zoltan. “Tribunalul Cluj a suspendat azi Hotărârea Guvernului din 8 februarie 2019 privind eliberarea mea din funcția publică de subprefect al județului Cluj. Prin acțiunea îndreptată împotriva Guvernului României am contestat legalitatea actului și riscul iminent de producere a unor pagube semnificative pentru interesul public cât și pentru terți. Hotărârea pronunțată are caracter executoriu, mâine îmi reiau activitatea”, scria marți Gyorke, pe Facebook. Procesul pe care l-a intentat subprefectul Guvernului este abia la prima etapă.

Revenirea lui la Insitituția Prefectului nu a decurs lin. Gyorke s-a prezentat miercuri, la 8.15. Imediat s-a convocat o ședință operativă, iar subprefectului i s-a repartizat un birou dn clădire. Acesta a fost însă nemulțumit cu ceea ce a primit și a plecat, spunând că se va întoarce cu avocatul său. Astăzi, Gyorke a ocupat o sală de ședințe, pe care o folosește drept birou.

„I-am oferit un birou utilat și cu masă de ședințe. Nu îmi dau seama de ce nu i-a plăcut. Mobila este chiar mai nouă decât cea din biroul meu”, a declarat, pentru Media9, prefectul Aurel Cherecheș.

Gyorke Zoltan și-a dorit să primească biroul pe care îl ocupa înainte, dar acesta este utilizat acum de un alt subprefect, Alin Danci, numit la finalul lunii februarie. În acest moment, la Cluj există doi subprefecți.

Este a doua oară când Gyorke este concediat din funcția de subprefect, dar a contestat deciziile și a câștigat. Suprefectul a lucrat cu prefectul Aurel Cherecheș timp de 1 an și șapte luni. În 12 februarie a fost eliberat din funcție și numit inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului.

About