„Supercom nu poate să ceară acum un preț pe care populația nu și-l permite. Dacă nu, poate să plece”

Autor  Tudor Știrbu   în       1 year în urmã     3822 Vizualizări.  

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a întărit, miercuri, într-o emisiune online, că n-

are nicio reținere să renunțe la contractul cu operatorul Supercom. 

Cu o zi înainte, șeful deliberativului clujean enunțase același slogan: dacă firma Supercom nu-și face treaba, pleacă așa cum a venit.

Media9 a scris despre asta aici: Supercom are contract pe 10 ani, dar e deja în pericol: „Dacă nu-și va face treaba, va pleca așa cum a venit. N-am nicio reținere”

„Nu sunt mulțumit. Pentru că lucrurile nu sunt așezate cum ar trebui. Am spus-o și o repet: societatea Supercom trebuie să preia rapid și din mers aceste sectoare. Societatea mai trebuie să înțeleagă că, indiferent cât au crescut prețurile din momentul începerii licitației, acum 7 – 8 ani, nu poate să ceară acum un preț pe care populația nu și-l poate permite. Dacă face asta, să plece și să vină alții la prețurile actuale. Deci, acestea-s variantele: fie Supercom înțelege, se conformează și acceptă realitatea Clujului, fie pleacă așa cum a venit. Sunt foarte simple lucrurile”, a transmis Alin Tișe.

Tișe a mai spus că de acum încolo, primăriile vor prelua frâiele, vor fi „vioara întâi”, nu ADI și nici Consiliul Județean Cluj.

„Reprezentanții ADI Eco Metropolitan vor merge din nou la fața locului (în județ – n.r.). Împreună cu primarii, cei de la ADI vor merge în fiecare localitate și vor găsi rezolvări pentru fiecare caz în parte. Pentru că unele orașe au anumite probleme specifice, altele, nu. La fel și în comune, unde în scripte e trecută o populație, iar în realitate, e mai mică. Vom încerca încă un rând de discuții cu toată lumea și, cu siguranță, vom mai îndrepta multe din probleme”, a declarat administratorul județului Cluj.

DECLARAȚIE

„Oamenii trebuie să știe că tariful este dat de numărul de contracte care și acum este în continuă mișcare. Cu cât sunt mai puține contracte, cu atât tariful va fi mai mare”.

Alin Tișe, președintele CJ Cluj

Șeful deliberativului clujean a mai amintit că pe loturile 2 și 3 (Gherla – Dej și Turda – Câmpia Turzii) au fost numai cei de la Supercom de acum șase luni. Și n-au fost probleme.

„Vă spun foarte clar: dacă firma Supercom nu-și va face treaba, va pleca așa cum a venit. N-am nicio obligație față de ea”, a mai transmis, în emisiunea de la Ziua Live, Alin Tișe.

Contract de 84 de milioane de euro

Compania Supercom, deținută de fostul senator PSD Ilie Ciuclea, a câştigat un contract de 409,3 mil. lei (aproximativ 84 mil. euro) pentru servicii de colectare și reciclare deșeuri în Cluj-Napoca, Huedin şi alte 43 de comune limitrofe pentru o perioadă de 10 ani. Flota pe care o are Supercom în județul Cluj reprezintă 150 de mașini, luate printr-un credit de 40 de milioane de euro. În județul Cluj, Supercom are în jur de 900 de angajați.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.