Super! E gata blocul promis din 2019

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     810 Vizualizări  

A fost promis pentru finalul lui 2019, i s-au stabilit noi date de finalizare în 2020, dar este gata abia acum. Blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului s-a născut cu forcepsul. „Locuinţe sociale pe str. Ghimeşului – 12 locuinţe. Stadiul de realizare este de 83%. Termenul de realizare este de 31 octombrie”, posta primarul Emil Boc, pe Facebook, înaintea alegerilor locale din septembrie.

12

locuințe sociale se dau în folosință pe strada Ghimeșului.

Este o investiție importantă. Acesta este primul bloc pentru nevoiași construit de la zero de municipalitate din 2008 încoace! A mai existat un proiect pe strada Sighișoarei, care însă a fost abandonat. De curând, primarul a anunțat, într-o dezbatere SIDU, că se întoarce din nou cu fața către familiile fără posibilități.

„Imobilul cu funcțiuni publice și locuințe sociale situat pe str. Ghimeșului a fost finalizat. Urmează faza de recepție a lucrărilor. Suprafața desfășurată este de 1258,40 mp, iar suprafața construită este de 293,54 mp. Imobilul de locuințe este structurat în două scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente. Parterul construcției va fi destinat unor spații cu funcțiuni publice. Sunt asigurate și locuri de parcare amenajate pentru un număr de 14 autoturisme – câte 1 loc de parcare pentru fiecare apartament și 2 locuri de parcare pentru spațiile cu funcțiuni publice”, a transmis primarul.

3,4

milioane de lei, fără TVA, a costat construirea blocului.

Primăria Cluj-Napoca acordă locuințe sociale conform HCL 622/2020. AICI sunt criteriile de eligibilitate. Sunt sute de persoane pe listele de așteptare, dar se bucură acum 12.
Imobilul a fost construit de compania Ceconi SRL, din Bixad, județul Satu Mare. Este societatea care a modernizat liceele Avram Iancu și Ion Agârbiceanu, respectiv cea care câștigase în 2019 licitația pentru demolarea clădirilor construite ilegal, la Cluj-Napoca. La acest proiect, Ceconi a avut mari probleme și întârzieri, dar Primăria nu a inclus societatea pe „lista neagră”, a firmelor care nu își respectă contractele.

About