Strada Eroilor SMART, în Florești. Camerele vor înregistra numărul mașinii, marca și culoarea

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     5400 Vizualizări.  

Proiectul Eroilor este esențial pentru Florești; strada stă mereu aglomerată, mai ales la orele de vârf, în timpul anului școlar. Lucrările de lărgire a arterei sunt în plină desfășurare. Floreștiul a decis să nu tragă doar niște asfalt, ci să transforme strada într-un loc unde să conviețuiască pietonii și bicicliștii cu șoferii. Altfel spus, că fie “smart”.

DECLARAȚIE

“Cu certitudine, strada Eroilor va fi gata în acest an. Dacă ritmul se menține, eu cred că lucrările vor putea fi terminate mai devreme decât termenul stabilit. Ar fi trebuit să dureze șapte luni (din mai n.r.), însă eu cred că se vor finaliza în octombrie sau noiembrie, în funcție de condițiile meteo sau alte probleme care pot să apară”.

Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești

Pivariu a explicat ce înseamnă conceptul de “smart”, raportat la strada Eroilor. “Este smart, în primul rând, pentru că s-a schimbat proiectul. Inițial erau prevăzute două benzi și parcări, iar fiecare mașină, când ieșea din parcare, îngreuna traficul. Nu era sigur, pentru că atunci când era aglomerat, ambulanța și pompierii nu putea trece pe acolo. Adurat mult până s-a obținut tot ce era necesar pentru schimbare și reproiectare, dar acum pot să vă spun că vor exista băncuțe smart, camere de supraveghere cu ANPR și PTZ (care identifică plăcuța de înmatriculare, uneori tipul de mașină și culoarea), ca să creștem gradul de siguranță. Îi vom identifica pe cei care comit contravenții și chiar infracțiuni. Apoi, avem coșuri de gunoi inteligente, care compactează deșeurile, iluminat public cu tehnologie LED (și cablurile trec în subteran). Avem în plan încă un automat CTP, ca să venim în ajutorul cetățenilor, să nu mai trebuiască să meargă pentru un abonament în centrul Floreștiului. Mai este smart această stradă pentru că vor fi mulți copaci, vor fi piste de biciclte, adică posibilități de deplasare pietonală, alternativă și cu mașina”, a precizat edilul șef al comunei Florești.

Între timp, și alte străzi vor intra într-un program de modernizare și vor fi aduse cât mai aproape de conceptul “smart”. Lucrări de acest fel sunt stabilite, de exemplu, pe strada Răzoare, de lângă Metro.

About