Știm cine a câștigat licitația pentru podul Porțelanului + Cât vor dura lucrările

Autor  admin   în       2 years în urmã     3068 Vizualizări.  

Licitația pentru podul Porțelanului a fost câștigată de Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții. Afirmația a fost făcută, vineri, de către primarul Clujului, într-o emisiune online. „La începutul săptămânii viitoare, voi semna contractul pentru lucrări”, a spus Emil Boc la Ziua Live.

Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții, înființată în 1996, este liderul de asociere la podului Oașului – Răsăritului.

Societatea îi are ca acționari Freyssinet France, cu sediul în Franţa, cu 0,01% din capitalul social, Soletanche Freyssinet, cu sediul în Franţa, cu 45,95% din capitalul social, Freyssinet Participations SARL, cu sediul în Franţa, cu 50,2% din capitalul social, Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 3,68% din capitalul social, Bruno Dupety, cu 0,16% din capitalul social. 

Administratorii societăţii sunt: Nagle Patrick Joseph – membru CA, Deary Mark Damien – membru CA, Vincent Duflocq – administrator, Pascal Rochedreux – administrator, Krzysztof Andrzej Berger – preşedinte Consiliu de Administraţie.

11

luni ar urma să dureze realizarea podului: patru luni de proiectare și șapte de execuție.

Lucrările la Podul Porțelanului au fost sistate în urma descoperirii unui zăcământ de sare. În ședința din octombrie a Consiliului local s-au aprobat noile estimări de costuri, aproape triple dață de cele inițiale.

Proiectul prevede realizarea unui pod rutier peste Someș, cu două benzi de circulație auto, cu o lungime de 62 de metri, cu trei deschideri (8,76 de metri + 35,94de metri + 8,76 de metri),  și o lățime de 10,8 metri. Actualul pod, pe care se circulă alternativ, ar urma să fie folosit doar de pietoni și bicicliști.

Freyrom are o lungă listă de parteneri și subcontractori:

  • Procons Group s.r.l. – partener
  • Costin și Vlad Birou de Proiectare s.r.l. – partener
  • Intagrated Road Solutions s.r.l. – partener
  • Sodi Construcții s.r.l. – subcontractant
  • Montrepcom s.r.l. – subcontractant
  • Aedilis Proiect s.r.l. – subcontractant
  • Abed Nego Com s.r.l. – subcontractant
  • Electro-Aparataj s.r.l. – subcontractant

Freyrom este firma care a câștigat licitația pentru lucrările de la podul Răsăritului.

Intră pe acest link și citește toate detaliile despre construcția acestui pod. 

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.