Spitalul de stat care va avea management privat. Se pun la bătaie 4.000 de euro pe lună

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     498 Vizualizări  

Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca ar urma să aibă management privat. Primăria, în subordinea căreia se află unitatea medicală, a scos la licitație funcția de manager către persoane juridice, conform LICITATIA.RO. Decizia vine după ce din 2017 încoace au existat mai multe concursuri pentru poziția de director al spitalului “Clujana” la care nu s-a prezentat nimeni. “Am zis că încercăm și așa”, au spus surse din Primărie.

960.000

de lei este valoarea anuală estimată a contractului pentru patru ani, 240.000 de lei pe fiecare dintre ani. Tariful lunar calculat este, așadar, 20.000 de lei + TVA, peste 4.000 de euro. Managerul interimar actual, Claudia Fekete-Nicorici, a câștigat în 2019 suma de 237.029 lei, potrivit declarației sale de avere. 

Interesant este că nici managerul interimar nu s-a prezentat la concursuri pentru a fi validat oficial.

Criteriul după care va fi selectat managerul este prețul cel mai mic. Ofertele se pot depune până în 18 ianuarie, la ora 15.

Clujana nu va fi nici pe departe singurul spital de stat din România cu management privat. Inclusiv Spitalul Clinici de Boli Infecțioase din Cluj, din subordinea Consiliului Județean, are director o persoană juridică – Mansana Optim S.R.L.

About