Specialiști din străinătate vin cu idei pentru dezvoltarea Clujului. Lupa pe Parcul Feroviarilor

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     1077 Vizualizări  

„Spațiul public clujean în transformare. Dezvoltări recente și direcții pentru viitor” este tema următoarei dezbateri a Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC). Întâlnirea va avea loc miercuri, ora 17, la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Este prima dezbatere CIIC având ca invitați experți naționali și internaționali: arhitectul Lance Jay Brown – președintele Consorțiului pentru Urbanizare Durabilă, și Ralf Alwani – director Urban Scale Interventions. Alături de aceștia vor conferenția specialiști români: arhitectul Șerban Țigănaș – secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților, și arhitectul Daniela Maier – președinte al Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania. De asemenea, un al arhitect, Vlad Sebastian Rusu, va prezenta proiectul pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor. Dezbaterea va fi moderată de Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică a fost lansat în urmă cu doi ani, fiind un laborator de idei în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între toate părțile interesate, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Dezbaterea CIIC din 4 decembrie este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’.

About