Spațiu pentru încă 448 de elevi, la o școală din Mănăștur

Autor  Ionel Lespuc   în       3 luni în urmã     862 Vizualizări  

Părinții și profesorii au venit în Consiliul Local și au cerut ajutor, întrucât copiii învață în condiții improprii. A durat ceva, dar – iată – îl primesc. Școala “Iuliu Hațieganu”, din Mănăștur, va avea un corp de clădire nou. Toate cifrele vor fi pe masa consilierilor locali, la ședința de marțea viitoare. Media9 vi le prezintă și dumneavoastră.

15

săli noi de clasă ar urma să fie construite, în curtea existentă. Noua clădire va fi lipită de cea unde învață copiii acum.

Imobilul nou ar urma să aibă parter și trei etaje. În cele 15 săli de clasă ar urma să poată studia cel mult 448 de copii. Se vor crea, în plus, spații de birouri pentru cadrele didactice, un depozit cu frigidere, pentru păstrarea produselor din programul cornul și laptele, o bibliotecă și sală de lectură, o arhivă, dar și o sală multifuncțională.

8,9

milioane de lei, fără TVA, este costul estimat al lucrării. Valoarea finală o va da licitația care urmează să fie demarată după aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local.

Clădirea nouă va avea 1.265 metri pătrați construiți și 5.122 metri pătrați suprafață desfășurată. Durata de realizare a investiției stabilită este de 22 de luni, care se vor cronometra după ce se va da ordinul de începe a lucrărilor.

About