Soporul va avea masterplan. A fost lansat concursul de soluții

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     160 Vizualizări  

Clujul va avea un nou cartier, unul uriaș, de 238 de hectare. Spre comparație, Mănășturul – cel mai populat cartier al orașului – are 300 de hectare. Vorbim despre Sopor – în fapt, zona dintre Gheorgheni și vechiul sat Sopor.

Ordinul Arhitecților din România (OAR), filiala Cluj, a realizat tema pentru un concurs de soluții pentru planul urbanistic zonal (PUZ), iar procedura a fost publicată ieri pe platforma de achiziții publice, respectiv pe licitația.ro. Jurizarea se va face în luna iulie.

PUZ-ul va servi drept masterplan pentru toți cei care au sau vor avea terenuri acolo și vor dori să construiască. Se va stabili exact unde vor fi străzile și bulevardele, unde se vor amplasa școli, grădinițe, parcuri, spații verzi, primărie de cartier și tot ce este nevoie pentru un trai civilizat. Numarul si valoarea premiului (premiilor) care urmeaza sa fie acordat(e):

  • premiul I – semnarea contractului de proiectare, valoarea estimata: 2.800.000 lei, fara TVA, valoare ce se va negocia
  • premiul II- 120.000 lei, fara TVA
  • premiul III – 70.000 lei, fara TVA

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.