Someșul fără apă. Cum arată lacul din Florești, golit până la fund

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     5789 Vizualizări.  

Hidroelectrica a decis să golească lacul de acumulare de la barajul Florești II, pentru a-l curăța. Felul în care arată acum lacul este foarte trist, însă igienizarea era imperios necesară. Se cunoaște că unii dintre locuitorii din amonte au obiceiul să socotească Someșul un uriaș tomberon. Golirea lacului a început de ieri, însă astăzi se poate vedea fundul lacului.

Hidroelectrica a anunțat că începând de astăzi pornește acțiunea de “curățare grătare și colectare deșeuri”, care durează până în 16 septembrie. Apoi lacul urmează să fie umplut din nou.

Cu ocazia Someș Delivery Florești, activiștii civici au arătat mizeria din lac, dar au decis ca anul acesta să nu organizeze acțiuni de igienizare.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.