Soluție pentru o zonă aglomerată a Floreștiului. Cinci străzi se lărgesc, două se realizează de la zero

Autor  Ionel Lespuc   în       1 saptãmânã în urmã     1294 Vizualizări.  

Zona Terra este una dintre cele mai aglomerate din Florești. Multe blocuri, străzi înguste, culminând cu așa-numita „strâmtoare” de la intrarea în cartierul de case. Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că a găsit soluția pentru normalizarea traficului. Astăzi a venit cu date concrete.
„După ce am analizat situația, ne-am propus un proiect de modernizare și amenajare urbanistică etapizată. Acest proiect cuprinde proiectarea a 𝟳 𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝘇𝗶, dintre care două sunt noi, iar cinci sunt străzi existente care se vor lărgi pentru crearea unui gabarit corespunzător. Am gândit noi trasee de străzi care să unească străzile existente, pentru asigurarea unei accesibilități sporite și noi căi de acces către noi dezvoltări urbanistice”, a transmis primarul.
Iată despre ce este vorba:
  • lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus
  • lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1
  • lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu
 Prin realizarea tuturor acestor lucrări, se întrevăd următoarele avantaje:
  • îmbunătățirea condițiilor de circulație auto
  • creșterea gradului de siguranță a circulației publice
  • scăderea gradului de poluare
  • redarea unui ambient plăcut zonei

Procesul de expropriere al terenurilor a fost demarat, iar lucrările sunt prevăzute a fi terminate în prima parte a anului 2023.

„Am semnat 817 notificări de expropriere pentru zona Terra. Proprietarii au două săptămâni, după primirea notificărilor, să ne spună dacă sunt de acord sau nu. Noi vom trece apoi la întabulare și vom lansa licitația de proiectare și execuție. Sper ca, în primăvara lui 2023, lucrările să fie terminate”, declara, în septembrie, Bogdan Pivariu, pentru Media9.

2.396.095

lei, aproape 2,4 milioane, este costul calculat pentru cele 817 parcele propuse spre expropriere.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.