Societatea civilă face de rușine primăriile din Cluj și Florești. “Acum e rândul cetățenilor. Iar”

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     1392 Vizualizări  

Vă amintiți imaginile șocante cu gunoaiele de pe malurile Someșului, filmate/fotografiate dintr-o barcă? Doi clujeni au arătat maldărele de mizerie pe care nimeni nu le strânge și pentru care nimeni nu a luat vreo amendă.

E în firea lucrurilor să ne îngropăm în deșeuri, pare să fie concluzia autorităților. Gunoaiele sunt exact acolo unde erau și în urmă cu două luni. Acum, societatea civilă se pune pe treabă și se substituie instituțiilor de mediu și administrative.

“După neplăcut de virala coborâre cu barca, Primăria Florești s-a și mobilizat exemplar să curețe Someșul de gunoaie. În sensul că a făcut niște ședințe de consiliu, a hotărât să tragă amenzi și apoi pa la revedere. Eroicele planuri, rostite prin flexarea mușchilor gurii, au mișcat aeru la nu mai mult de 5 cm de gura politică. Așa că acum e rândul cetățenilor. Iar”, a scris activistul de mediu Szakats Istvan, pe Facebook. El este unul dintre temerarii din barcă.

Tot pe Facebook, a fost creat un eveniment pentru sâmbătă, 28 septembrie. “Dacă primaria nu poate, vă invităm la curățenie pe malurile Someșului să facem noi puțină curățenie de toamnă. Nu sta deoparte, putem învinge prin puterea exemplului”.

Doritorii sunt îmbiați să aducă un singur lucru cu ei: “chef de schimbare”.

About