Și-au prezentat autobuzul pe străzile Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       4 years în urmã     3238 Vizualizări.  

Dacă ați văzut săptămâna aceasta un autobuz portocaliu pe străzile Clujului, vă spunem noi cum a ajuns aici. Este un vehicul hibrid, adus de societatea poloneză Solaris pentru a fi prezentat. La fel au făcut, mai devreme, și cei de la Mercedes. Reprezentanții Companiei de Transport Public (CTP) Cluj au putut să circule cu el și să vadă cum se comportă în trafic și mai ales ce consum are.

„Companiile care construiesc autobuze vin în România să ne prezinte produsele lor inovative. A fost și Mercedes, a venit acum și Solaris, ca să ne arate aceste autobuze hibrid. Ele sunt diesel și electrice. Au făcut câteva trasee din oraș, în probe. Din câte am observat, consumul este 70% motorină, 30% energie electrică”, a spus Liviu Neag, directorul CTP.

Mercedes și Solaris sunt principalele companii care au livrat autobuze Clujului în ultimii ani. În campania de înnoire a parcului auto din ultimii ani, au fost cumpărate 40 de autobuze articulate și cele 22 de vehicule electrice de la Solaris (alte 19 urmează să mai sosească), respectiv 15 autobuze articulate și 60 de nearticulate de la Mercedes.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.