Se toarnă fundația la un bloc cu nouă etaje și 306 apartamente. Peste 200 sunt deja vândute

Autor  Ionel Lespuc   în       4 saptãmâni în urmã     10092 Vizualizări.  

Cartierul Sopor, desenat în urma unui concurs de soluții, este încă doar pe planșă. Între timp apar însă blocuri la intrarea în noul cartier, lângă Baza sportivă Gheorgheni, independente de ideea Primăriei. La unul dintre acestea, cel de pe Soporului nr. 19, au început recent lucrările; deși șantierul este abia la fundație, două treimi dintre apartamente s-au vândut deja.

9.000

de metri pătrați are parcela pe care se va ridica noul ansamblu imobiliar. 

Blocul de pe strada Soporului nr. 19 va avea corpuri de subsol, parter și nouă etaje, respectiv de subsol, parter și șase etaje. Beneficiarul este SDC Imobiliare, o companie cu zeci de proiecte de-a lungul și de-a latului Clujului. 

306

apartamente se vor amenaja în noul ansamblu imobiliar. Este vorba de locuințe de una, două și trei camere, cu suprafețe cuprinse între 36,82 și 73,43 metri pătrați. Proiectul are și penthouse-uri care trec de 100 de metri pătrați.

La parter vor exista 17 spații comerciale, iar la subsol se vor marca 367 de parcări, disponibile pentru locuitorii din bloc, dar și pentru clienții spațiilor de comerț. Foarte important, se va construi pe parcelă, într-o clădire alăturată, și o creșă, care va fi donată Primăriei. 

“Clădirea noastră, ce va fi înconjurată de spațiu verde, va avea fațada ventilată, pereți cortină cu geam termopan și sticlă securizată și laminată, scări din beton armat, compartimentări interioare cu pereți din zidărie BCA și structura de rezistență din beton și beton armat”, se arată pe website-ul SDC Imobiliare.

Cum spuneam, mai mult de o treime dintre apartamente s-au vândut deja. Dintre cele 306 locuințe, s-au vândut deja 209; în acest moment, mai sunt disponibile 97 de apartamente.

Cartierul Sopor va deveni un punct de mare interes, în viitor; să nu uităm, va beneficia inclusiv de linie de metrou încă din prima etapă de implementare a proiectului.

Autorizația de construire pentru acest proiect a fost eliberată în 5 iulie 2022. Pe autorizație există o condiție, pusă însă mai multor dezvoltatori din zonă: “Recepția construcțiilor din zona mixtă se poate realiza ulterior construirii și recepției finale a construcției-creșă și a realizării brațului 5 la sensul giratoriu de la intersecția str. Alexandru Vaida Voievod cu str. Unirii conform P.U.Z. aprobat cu H.C.L. nr. 248 din 12.05.2020”.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.