Se semnează contractul pentru construirea unui pod complet nou, la Cluj

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     2186 Vizualizări.  

Clujul ar urma să aibă un pod nou peste Someș, pentru pietoni, biciclete și automobile. Este vorba despre proiectul botezat Podul Răsăritului, paralel cu podul feroviar de la ieșirea din gară către est. Astfel, traficul dinspre Mărăști sau Piața 1 Mai spre gară nu ar mai trebui să treacă pe strada București.

„Vom semna contractul la finalul acestei luni sau la începutul lunii februarie, apoi pot să înceapă lucrările”, a spus azi primarul Emil Boc. Este primul pas înainte anunțat public în acest proiect.

Licitația pentru obiectivul de investiții „Construire pod peste râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului în Municipiul Cluj-Napoca” a fost lansată în 5 noiembrie 2019 – detalii pe LICITAȚIA.ROAICIPrimăria a declarat câștigătoare firma bucureșteană Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL, dar procedura a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) de concurenții de la Diferit și ARL. Din patru ofertanți, trei s-au războit tot anul trecut. Decizia CNSC AICI.

În cele din urmă, CNSC i-a declarat câștigători pe bucureșteni, în toamna anului trecut, dar municipalitatea s-a temut de procese.

22,7

milioane de lei este valoarea ofertei Freyrom, fără TVA. Estimarea inițială era de 24,4 milioane de lei.

Noul pod ar urma să aibă 58 de metri lungime și o lățime de 26, din care 14,40 dedicați celor patru benzi de circulație rutieră. Va fi prevăzut cu două piste de biciclete de câte doi metri și trotuare de câte 1,65 metri lățime. Podul ar uma să fie primul pas spre realizarea unui drum nou care să lege gara de aeroport.

Durata de realizare a investiției ar trebui să fie de 24 de luni.

About