Se schimbă Piața Lucian Blaga și strada Napoca. Costă 27 de milioane de lei

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     358 Vizualizări  

Primul punct pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de săptămâna viitoare este proiect de modernizare a Pieței Lucian Blaga, a străzii Napoca și a arterelor din zona lor.

„Privind aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană: reabilitare și extindere zonă pietonală Piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete”, este punctul de pe ordinea de zi. Primăria solicită fonduri europene pentru această investiție.

27

de milioane de lei este valoarea proiectului, cu TVA inclus. Două milioane de lei este cofinanțarea asigurată de la bugetul local.

Proiectul este curajos. Piața Lucian Blaga va rămâne cu numai patru benzi de circulație rutieră. Strada Petru Maior, cu trei. Strada Napoca va fi redusă la două benzi, la fel și strada Republicii, până la intersecția cu Avram Iancu. Va fi extins spațiul pietonal, mai ales în piață, în fața cafenelei Croco. Sunt prevăzute piste de biciclete pe fiecare dintre aceste artere și arbori pe fiecare dintre segmentele propuse modernizării.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.