Se „mișcă” Parcul Feroviarilor. Primarul a anunțat că semnează contractul

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     634 Vizualizări.  

Clujul a cerut Parcul Feroviarilor de la Ministerul Transporturilor și l-a obținut cu greu, în 2017. Numai că de atunci în parc nu s-a întâmplat nimic. S-a tuns iarba de câteva ori, cum spunea un hâtru.

A existat un concurs de soluții, care a dat o soluție interesantă, cu multă vegetație, cu două lacuri. Proiectul a fost predat în martie 2020, s-a organizat o licitație pentru execuție, dar nu s-a dat ordinul de începere a lucrărilor din lipsa fondurilor. Primăria a tot așteptat bani guvernamentali sau fonduri europene. Astăzi, primarul Emil Boc a anunțat că va semna în sfârșit contractul de execuție.

“Săptămâna viitoare voi semna contractul de execuție pentru Parcul Feroviarilor. Începem lucrările pe bugetul local, urmând să găsim sursele de finanțare. Aveam opțiunea de a anula licitația sau să dăm drumul pe bugetul local. Am vorbit cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, și avem speranțe că vor finanța proiectul. Mai încercăm să obținem finanțare din fonduri europene sau chiar din PNRR”, a spus Boc, la Napoca Live.

Iată cele patru obiective majore de investiții:

  • Obiect de investiție 1 – Amenajare Parcul Feroviarilor- suprafață 53.457 mp.
  • Obiect de investiție 2 – Amenajare strada Parcul Feroviarilor – suprafață  8.496 mp.
  • Obiect de investiție 3 – Amenajare maluri râul Someș în dreptul parcului

– malul drept al râului Someșul Mic  – suprafață  2.906 mp.

– malul stâng al râului Someșul Mic- suprafață  4.421 mp.

  • Obiect de investiție 4 – Realizare două pasarele pietonale peste râul Someș în dreptul parcului.

About