Se inaugurează strada Universității, cu panglică și discursuri. De către cetățeni

Autor  admin   în       8 luni în urmã     1311 Vizualizări.  

Szakats Istvan, fondatorul grupului de Facebook Clujul Civic, anunță Inaugurarea Cetățenească a străzii Universității. Lucrările nu sunt finalizate, artera face parte din proiectul de modernizare a 10 străzi din partea de sud a centrului.

Iată mesajul postat de Szakats:

„Distinși cetățeni, suntem onorați să vă invităm la Inaugurarea Cetățenească a străzii Universității luni 11 septembrie, la ora 18:00!

Strada Universității este gata, pentru că este perfectă așa cum este acum! Este spațioasă, este perfect liniștită și fără trafic, are o amenajare dinamică și surprinzătoare, mobilier urban multifuncțional care ne inspiră la utilizare creativă, fântâni arteziene, grupuri sanitare, aparate de forță, artă publică, locuri cu umbră, dune de nisip pentru copii, tot!

Vă așteptăm deci luni de la ora 18:00 să tăiem oficial și panglica, și să ne exprimăm bucuria că ne luăm în folosință una din cele mai importante străzi din centrul istoric al municipiului nostru! Hai exuberanți și pozitivi, pentru că e o bucurie mare! Hai cu mic cu mare! Aduceți instrumente muzicale, biciclete, lopețici și găletușe, tot! Haideți toți! Invitați-vă și prietenii!”

Membrii grupului de Facebook Clujul Civic sunt cei care au reușit să blocheze relocarea arborilor de pe strada Universității, în primăvara acestui an.

 

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.