Se descoperă Canalul Morii, se mută statuia. Cum se schimbă peisajul în parcul IL Caragiale și pe strada Barițiu

Autor  Ionel Lespuc   în       5 luni în urmã     6470 Vizualizări  

Parcul IL Caragiale, respectiv străzile Octavian Petrovici și George Barițiu, se pregătesc să intre în reabilitare. Consiliul Local a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect din centrul Clujului. Luna trecută a expirat termenul de cinci ani de la recepționarea lucrărilor pe fonduri europene de pe strada George Barițiu, ceea ce înseamnă că acum se pot face intervenții de fond pe această arteră.

25,5

milioane de lei, cu TVA inclus, este costul estimat al lucrărilor de urmează să fie executate. Banii vor proveni de la bugetul local, însă cu posibilitatea recuperării lor într-un procent cât mai mare din fonduri europene.

Cea mai importantă modificare este ridicarea dalei care acoperă Canalul Morii, pe o lungime de circa 120 de metri. Apa va fi traversată, la mijloc, de un pod.

S-a stabilit și că urmează să fie eliminată o parte din vegetația existentă: se vor tăia o serie de frasini tineri și de salcâmi. În locul lor au fost propuși spre sădire arțari, mesteceni, carpeni, un salcâm japonez și alte plante ornamentale.

Statuia lui IL Caragiale ar urma să fie mutată la intersecția străzilor Octavian Petrovici și Victor Deleu, pentru a fi mai vizibilă.

11.913

metri pătrați esre suprafața totală ce urmează să fie amenajată, din care parcul are suprafața de 4.847 de metri pătrați.

Durata de execuție propusă pentru lucrări este de 24 de luni. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va putea trece la licitație. Primăria poate decide dacă face atribuiri separate sau una singură, pentru servicii integrate de proiectare și execuție.

Lucrarea a fost realizată de arhitectul Vlad Sebastian Rusu, cel care a câștigat trei dintre cele șase concursuri de soluții organizate în ultimii ani de Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Ordinul Arhitecților din România.

Citește și: Canalul Morii revine pe “Barițiu”, cu un pod nou. Trotuarul se mută în parc

About