Scumpă viața de student. Clujul este liderul chiriilor la apartamentele mici

Autor  admin   în       4 luni în urmã     441 Vizualizări.  

„Cele mai scumpe chirii, în special pe apartamentele mici, unul şi două camere, sunt în Cluj. În ceea ce priveşte apartamentele de trei, patru camere, cele mai scumpe sunt în Bucureşti”, a declarat Daniel Crainic, expert în imobiliare, citat de KanalD.

Între iulie 2021 până și iulie 2022, prețul chiriilor la Cluj-Napoca a crescut cu 20% în ceea ce privește garsonierele, 15% în cazul apartamentelor cu două camere și 13% pentru apartamentele cu 3 camere.

Pentru a locui în Cluj-Napoca pe perioada anului universitar, studenții vor fi nevoiți să scoată din buzunare sume însemnate. Pentru o garsonieră, chiria poate ajunge la suma de 300 de euro pe lună, iar în cazul unui apartament cu două camere, 450 de euro.

Spre comparație, la București, cea mai mică chirie pe care studenții o pot plăti pentru o garsonieră este de 180 de euro, însă această valoare poate crește rapid la peste 200 de euro. Un apartament cu două camere în Capitală poate ajunge la un preț de 250-270 de euro pe lună, în cartierul Dristor.

About