Schimbă traseul de Ziua Națională. Troleibuzele revin pe strada din centrul Clujului UPDATE

Autor  Ionel Lespuc   în       6 luni în urmã     780 Vizualizări  

Strada Regele Ferdinand se redeschide complet circulației rutiere, așa cum anunțase Primărie, de 1 Decembrie. Cu această ocazie, troleibuzele și autobuzele vor circula din nou pe artera din centrul Clujului, pe sensul spre Piața Unirii. În fapt, banda de circulație de pe partea cu clădirea Poștei va fi dedicată exclusiv mijloacelor de transport în comun. Automobilele nu vor mai avea acces, deocamdată nici măcar dacă au cupolă de taxi.

Pe celălalt sens, nu există momentan bandă dedicată și se va putea circula pe două benzi. Dar și acolo se va trasa o bandă specială pentru autobuze/troleibuze.

Cu acest prilej, stația din Piața Mihai Viteazu (Flip), imediat după podul Traian, va funcționa din nou.

Următoarele linii revin la traseul anterior:

Liniile 1, 9, 29 si 52:  din str. Traian – P-ța M. Viteazul (stație pod Traian) – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului –  Bucium;

Liniile 19 si 42:  din P-ța M. Viteazul (capăt linie pod Traian), – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului – str. Câmpului;

Linia 22 (microbuz): din str. Traian – P-ța M. Viteazul (stație pod Traian) – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului –  Str. I. Moldovan.

Pe de altă parte, lucrările de pe strada Regele Ferdinand nu s-au încheiat încă. Demersul realizării unei străzi inteligente a presupus mutarea cablurilor în subteran, reamenajarea carosabilului și a trotuarelor, modernizarea sistemului de iluminat, plantarea de arbori, instalarea de mobilier urban. Șantierul nu s-a închis. În plus, trebuie știut că lucrările fac parte dintr-un proiect mai vast, care cuprinde și artere mai mici, precum Emil Zola, Sextil Puşcariu, Tipografiei. Toate acestea urmează să își schimbe fața în perioada următoare, fiind gândite de proiectanți ca spații mai prietenoase cu pietonii. 

Lucrările sunt executate de către SC Diferit SRL.

UPDATE Primaria a amanat in ultima clipa redeschiderea laturii vestice a strazii Regele Ferdinand. Vom reveni.

About