Scandal în PNL. Primarul liberal care recrutează candidați pentru PSD și ar putea fi exclus

Autor  Ionel Lespuc   în       1 year în urmã     1722 Vizualizări.  

Campania electorală pentru alegerile din 2024 a început. Nu de acum, de ceva vreme. Se fac calcule și strategii, se stabilesc candidați, formali sau informali.

În tot acest ecosistem iese în evidență primarul din Săndulești, Călin Fărgaciu. Este în PNL, trecut în 2020 de la PSD, dar „neacomodat”, dacă e să folosim un termen din fotbal. Iar informațiile sunt că domnul acesta caută acum să recruteze candidat social-democrat la o primărie vecină, în Tureni. Acolo unde, desigur, primarul în funcție este colega din PNL Daniela Mănăilă. Amuzant și, în același timp, ușor penibil. Toată povestea a fost transmisă conducerii naționale PNL, care trebuie să ia o decizie. Conform statutului, se poate merge până la excludere.

La mijloc este un tânăr din Tureni. Acestuia i s-ar fi propus candidatura din partea PSD. Mai mult, i s-ar fi transmis că vine o reorganizare administrativ-teritorială și că Săndulești și Tureni ar putea avea același primar. Cel de la Săndulești, cel mai probabil. 

Media9 a discutat cu primarii Fărgaciu și Mănăilă, dar și cu liderii județeni ai PNL și PSD. “Eu sunt membru în Biroul politic județean PNL, ce interes aș avea să mă expun? Nu vreau să mă întorc la PSD. E o chestie pe care a inventat-o doamna primar, pe care eu am ajutat-o întotdeauna și am tratat-o cu prietenie. Suntem în post, sunt smerit, nu vreau să vorbesc de rău pe nimeni. Într-adevăr a fost la mine în birou un tânăr din Tureni, care este topograf, a lucrat la noi în comună, și mi-a cerut părerea. Dar eu nu am timp fizic să mă ocup să caut candidați. Este o furtună într-un pahar cu apă. Din câte știu eu, PSD a bătut palma cu cineva să candideze la Tureni”, a afirmat Fărgaciu.

Sigur, am auzit despre toată această situație și mi-e greu să cred că este reală. Eu am încredere în colegi, așa cum am încredere în bunul simț al ardelenilor. Sunt convinsă că partidul va analiza aceste acuzații și va afla adevărul”, a subliniat Daniela Mănăilă.

“Doamna Mănăilă se bucură de tot sprijinul nostru, sutem mulțumiți de activitatea dânsei, face foarte multe pentru comunitate, nu avem motive să schimbăm candidatul. Este o poveste tristă cu domnul primar Fărgaciu, care ar fi căutat candidat la Tureni. Domnul Fărgaciu are mult de lucru în Săndulești, îl cunosc bine, e un om serios, oamenii serioși nu se ocupă cu recrutarea de candidați în alte UAT-uri”, a spus Daniel Buda, președintele PNL Cluj.

Am discutat și cu Alexandru Cordoș, liderul PSD Cluj, care s-a declarat neinteresat de jocurile puse pe seama lui Călin Fărgaciu. “Există o situație acum, cu primarii. Știți că, în 2020, mai mulți primari de la PSD au trecut la PNL. Unii dintre ei nu s-au acomodat, au dat semne că ar reveni la noi. Cu unii am bătut deja palma. Însă nici la PSD nu mai este loc pentru toată lumea, noi am adus peste 2.000 de oameni noi în partid, în județul Cluj, jumătate dintre ei au vârsta sub 35 de ani. Am stabilit deja candidați pentru 30% dintre UAT-urile din județul Cluj”, a spus Cordoș.

În PSD au intrat foști activiști de la Partidul Verde, inclusiv fostul președinte al Consiliului Județean Mihai Seplecan, de la ALDE și Pro Românie, inclusiv Remus Lăpușan, fostul președinte PSD Cluj, apoi Pro România Cluj.

About