Se semnează contractul pentru lărgirea DN1 la șase benzi

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     2825 Vizualizări.  

Primăria semnează marți contractul de proiectare și execuție pentru primul tronson al centurii metropolitane, în fapt lărgirea la șase benzi a drumului național între nodul N și unitatea militară din Florești.

Contractul are o valoare de 94.240.936,79 lei fără TVA (18,8 milioane euro fără TVA).

„Pentru mâine, 8 august, am convocat Consiliul local în ședință de îndată în vederea realizării rectificării bugetare pentru includerea în buget a sumelor aferente implementării proiectului pentru centura metropolitană a Clujului, tronson I”, a transmis primarul Emil Boc.

Termenul pentru tronsonul I este de 20 luni (6 luni proiectare și 14 luni execuție) de la data semnării contractului.

Pentru tronsonul II al centurii metropolitane a Clujului, de fapt tot ce înseamnă centura metropolitană, faza 1, Florești – Bulevardul Muncii, termenul de depunere a ofertelor este 25 septembrie 2023.

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.