Să putem merge la grătare. Lucrări de reabilitare pe drumul unde clujenii ies la picnic

Autor  admin   în       4 zile în urmã     785 Vizualizări.  

Consiliul Județean Cluj anunță că a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean Făget – Sălicea – Ciurila în vederea asigurării unei circulații normale, în condiții de siguranță.

13,05

de kilometri reprezintă lungimea sectorului care va fi reabilitat.

Acestea vizează  sectorul de 13,05 kilometri cuprins între kilometrul 8+300 și kilometrul 21+350. Zona Făget – Sălicea este căutată de clujenii care ies la grătare, în zilele de weekend însorite.

DECLARAȚIE

„Considerăm importantă întreținerea drumului judeţean DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila pentru că acesta deservește cetăţenii care locuiesc în zona metropolitană Făget – Sălicea – Ciurila și asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca, dar şi pentru că face legătura cu drumul judeţean DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila sau alte zone de relaxare preferate de clujeni”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Potrivit reprezentanților CJ Cluj, vor fi executate, astfel, operațiuni constând în plombarea gropilor cu  îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, lucrări de asigurare a scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, completarea de acostamente, înlocuirea de podețe și refacerea timpanelor la podețe.

În această etapă se efectuează lucrări de tratare a burdușirilor și a tasărilor de mari suprafețe.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj/via Facebook

About  

Sunt Ionel Lespuc, jurnalist. Alături de mine, am invitat și continuu să invit să scrie oameni cunoscuți ai Clujului. Uite câteva nume: Kai Brand Jacobsen, norvegiano-canadianul care merge de la Cluj în misiuni de pace, peste tot în lume; Cristi Danileț, judecătorul rebel despre care sunt sigur că ai auzit; Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisei de Sănătate din Camera Deputaților, mereu în luptă cu neregulile din spitale; Dan Clinci, arhitect, omul din spatele concursurilor de soluții care remodelează Clujul; Mihnea Stoica, analist politic, cadru universitar la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării; Mihai Șerban, om de afaceri de succes și maestru de arte marțiale.