S-a scumpit. Podul Răsăritului costă mai mult cu 5,6 milioane de lei

Autor  Ionel Lespuc   în       1 lunã în urmã     582 Vizualizări.  

Consiliul Local urmează să aprobe luni noile costuri pentru podul Oașului – Răsăritului. Acolo proiectarea s-a finalizat și există din septembrie autorizația de construire.

Din cauza scumpirii materialelor, asocierea care a câștigat licitația, printr-o adresă trimisă în 10 septembrie Primăriei, a solicitat o actualizare a costurilor. Ordonanța 15 a Guvernului, din 31.08.2021, permite contractanților, în termen de 15 zile de la publicarea ordonanței, să solicite ajustarea prețului. În aceste condiții, iată, podul s-a scumpit. Execuția fusese atribuită cu 22 de milioane de lei, iar acum a ajuns la 27,6, la care se adaugă TVA. În total, 32,8 milioane de lei.

5,6

milioane de lei costă mai mult podul, adică mai bine de un milion de euro.

Liderul de ascocire este Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții înființată în 1996. Podul ar urma să fie terminat la final de 2023.

Societatea este controlată de Freyssinet France, cu sediul în Franţa, cu 0,01% din capitalul social, Soletanche Freyssinet, cu sediul în Franţa, cu 45,95% din capitalul social, Freyssinet Participations SARL, cu sediul în Franţa, cu 50,2% din capitalul social, Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA, cu sediul în Bucureşti, cu 3,68% din capitalul social, Bruno Dupety, cu 0,16% din capitalul social. Administratorii societăţii sunt: Nagle Patrick Joseph – membru CA, Deary Mark Damien – membru CA, Vincent Duflocq – administrator, Pascal Rochedreux – administrator, Krzysztof Andrzej Berger – preşedinte Consiliu de Administraţie.

57,9

metri liniari este lungimea preconizată pentru Podul Răsăritului, cu o deschidere de 46 de metri, iar lățimea va fi de 26 de metri.

Printre lucrările contractate în ultimii ani de Freyrom se află reabilitarea unui pod de la Cernavodă sau crearea unui sistem de undă verde pentru tramvaiele din Oradea.

Freyrom are o lungă listă de parteneri și subcontractori:

  • Procons Group s.r.l. – partener
  • Costin și Vlad Birou de Proiectare s.r.l. – partener
  • Intagrated Road Solutions s.r.l. – partener
  • Sodi Construcții s.r.l. – subcontractant
  • Montrepcom s.r.l. – subcontractant
  • Aedilis Proiect s.r.l. – subcontractant
  • Abed Nego Com s.r.l. – subcontractant
  • Electro-Aparataj s.r.l. – subcontractant

 

About