“S-a întâmplat ca acolo să fie un om care a pozat”. Am aflat adevărul despre filmulețul de pe pagina de Facebook a Primăriei Turda :)

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     5763 Vizualizări  

Explicație halucinantă a primarului din Turda, Cristian Matei, când a fost întrebat despre un filmuleț în care șapte persoane de la Spitalul Municipal apar îmbrăcate în costumele speciale de protecție. “S-a întâmplat ca acolo să fie un om care a pozat”, a declarat Matei, pentru publicația online pressone.ro. Absolut întâmplător, am mai aflat noi, și un portar a fost îmbrăcat într-un costum. Iar toate cele șapte costume au fost aruncate apoi la gunoi, întrucât sunt de unică folosință. Asta în contextul în care medicii spitalului lansează SOS-uri pe Facebook și cer donații de echipamente. Asta în timp ce un pacient cu COVID-19 a stat internat șase zile și a circulat liber prin spital, fără ca vreun reprezentant al personalului medical să poarte costume precum cele din filmuleț.

Iată declarația lui Cristian Matei: „Nu, nu, nu, deci, acolo e o intervenție, eram chiar în situația acelei persoane, care a fost depistată pozitiv, ulterior el a stat trei ore în pretriaj și la UPU, persoanele pe care le-ați văzut îmbrăcate în combinezoane erau de la UPU toți, nu erau 100, erau exact cei care erau desemnați de serviciu în acel moment și fiindcă l-au ținut trei ore au intuit că s-ar putea să fie pozitiv, în fine, măsurile de siguranță și le-au luat și exact în acel moment au fost surprinși și bineînțeles au spus 2-3 cuvinte despre ce se întâmplă. Cred că problemele astea, trebuie să îl întrebați pe domnul manager de spital, io nu am fost acolo. Nu e echipa primăriei, s-a întâmplat ca acolo să fie un om care a pozat sau a filmat sau ce-a făcut. Nici nu știu ce microfon era ăla, habar n-am. ” 

Media9 l-a întrebat pe managerul Ovidiu Stănilă. Nici acesta nu știe cum s-a făcut filmulețul, și el era plecat.

Filmulețul a fost postat pe pagina de Facebook a Primăriei, iar reporterul are un microfon pe care scrie Primăria Municipiului Turda.

About