Roșu la semaforul de la Metro

Autor  Ionel Lespuc   în       4 luni în urmã     1419 Vizualizări  

Serviciul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Cluj a impus administratorului drumului DN1/E60, CNAIR, prin DRDP Cluj, interzicerea virajului la stânga în zona Metro. De asemenea, s-a impus sistematizarea rutiera a zonei, inclusiv punerea în funcțiune a semaforului de către DRDP, administratorul drumului.

Semaforul a fost cedat Primăriei Florești, iar aceasta a făcut ultimele demersuri și l-a pus în funcțiune în 24 de ore.

“Semaforul va fi integrat în sistemul existent de semaforizare de pe DN1/E60. Semaforul de la Metro este unul de tip traversare pietoni, cu acționare prin buton. După apăsarea de către pieton a butonului, în 8 secunde apare culoarea verde pentru traversare, care durează 26 de secunde. În perioada următoare vor avea loc calibrări legate de acești timpi de funcționare”, a anunțat, pe Facebook, primarul Floreștiului, Horia Șulea.

Trecerea de pietoni de la Metro a fost scena a numeroase accidente rutiere. De exemplu, în septembrie 2018, o tânără originară din Suceava a fost accidentată grav de un șofer profesionist din Gilău. Din informațiilor noastre, fata a fost de atunci și până acum în comă.

About