RO-CULTURA: Primăria caută partener pentru palatul culturii din centrul Clujului

Autor  Ionel Lespuc   în       11 luni în urmã     945 Vizualizări  

Primăria clujeană deține un spațiu în zona centrală; știe ce destinație vrea să-i dea încă de acum nouă ani, dar nu a avansat niciun metru. Este vorba despre Centrul cultural Transilvania, viitor sediu al filarmonicii clujene, dar nu numai. Care acum este o ruină și o parcare la sol. Proiectul început în 2010 a fost lăsat baltă, iar acum este reluat. Municipalitatea va contracta un credit de 85 de milioane de euro din 2020, pentru diverse investiții, și s-a anunțat că o parte din sumă va fi alocată pentru construirea clădirii de pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 106. 

Acum se dorește selectarea un partener, în programul RO-CULTURA, de tip organizație neguvernamentală sau societate comercială/societate cooperativă de tip IMM, înregistrată ca persoană juridică în România, în vederea depunerii unei cereri de finanţare pentru implementarea proiectului ”RESTAURAREA, REVITALIZAREA ȘI VALORIFICAREA DURABILĂ A MONUMENTULUI ISTORIC DE PE B-DUL 21 DECEMBRIE NR. 106 DIN CLUJ-NAPOCA- PAVILIONUL B, ÎN VEDEREA REALIZĂRII UNUI CENTRU CULTURAL”.

Proiectul presupune reconversia vechilor barăci militare din zona pericentrală a Clujului într-un centru cultural multifuncțional, se arată pe website-ul Primăriei. Proiectul vizează amenajarea de expunere, săli de evenimente culturale, ateliere pentru artiști, studiouri pentru rezidențe artistice, co-work pentru lucrători culturali, bibliotecă, sală educațională pentru mediere culturală, cafenea, spații administrative

2.000.000

de euro este bugetul estimativ al proiectului, care se poate întinde pe o durată maximă de 48 de luni.

Anunțul este “din scurt”. ONG-urile sau firmele interesate se pot înscrie până miercurea viitoare, iar câștigătoarea va fi desemnată vineri, 27 septembrie.

Pe terenul de pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 106 sunt foste barăci ale armatei, considerate monument istoric, iar în spate o parcare la sol cu peste 200 de locuri. Primăria a tot încercat să caute un partener care să construiască acolo o clădire de birouri clasa A sau un hotel, respectiv o parcare subterană. 

 

About